Otvoren Međunarodni salon privrednih vozila

Bez autora
Mar 27 2012

Danas je na Beogradskom sajmu otvoren 50. Međunarodni salon privrednih vozila "Beotruck". Održavanje te manifestacije u veoma teškim ekonomskim uslovima pokazuje da domaći proizvođači kamiona i autobusa imaju perspektivu. U mnogim zemljama zbog ekonomske krize otkazuju se sajmovi privrednih vozila, ali Srbija je ove godine uspela da organizuje "Beotruck". Na salonu, koji će trajati do 31. marta, učestvuje 155 izlagača iz 20 zemalja i to je najveća manifestacija tog tipa u ovom delu Evrope. Na ovoj manifestaciji učestvuju renomirani svetski i domaći proizvođači, kao što su "FAP" iz Priboja, "Neobus" iz Novog Sada, "Zastava kamioni" i drugi. Na salonu su izloženi kamioni, autobusi, dostavna vozila, prikolice, poluprikolice, specijalne nadgradnje i prateća oprema.

Otvoren Međunarodni salon privrednih vozilaDanas je na Beogradskom sajmu otvoren 50. Međunarodni salon privrednih vozila "Beotruck".

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja u Vladi Republike Srbije Nebojša Ćirić na otvaranju ovog salona je istakao da održavanje te manifestacije u veoma teškim ekonomskim uslovima pokazuje da domaći proizvođači kamiona i autobusa imaju perspektivu.

U mnogim zemljama zbog ekonomske krize otkazuju se sajmovi privrednih vozila, ali Srbija je ove godine uspela da organizuje "Beotruck".

Na salonu, koji će trajati do 31. marta, učestvuje 155 izlagača iz 20 zemalja i to je najveća manifestacija tog tipa u ovom delu Evrope. Na ovoj manifestaciji učestvuju renomirani svetski i domaći proizvođači, kao što su "FAP" iz Priboja, "Neobus" iz Novog Sada, "Zastava kamioni" i drugi. Na salonu su izloženi kamioni, autobusi, dostavna vozila, prikolice, poluprikolice, specijalne nadgradnje i prateća oprema. Osim proizvođača velikih privrednih vozila, predstavljaju se i uvoznici i distributeri lakih privrednih vozila koja dolaze od vodećih svetskih proizvođača u ovom segmentu automobilske industrije.

Glavna uloga ovogodišnjeg sajma pripala je novom Mercedesovom kamionu "aktros", kojem je na Međunarodnom specijalizovanom sajmu "Trailer 2011" u belgijskom Kortrijku dodeljena nagrada ''Najbolji kamion 2012. godine''.

Očekuje se da će na sajmu biti uspostavljeni novi poslovni kontakti i sklopljeni novi poslovni aranžmani.

Ministar Ćirić je saopštio da je Vlada Srbije i za ovu godinu obezbedila subvencije proizvođačima autobusa, kamiona i građevinskih mašina kako bi se očuvali ta industrija i radna mesta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik